Home  /  Insights  /  Property Legal, Risk & Compliance
Property Legal, Risk & Compliance  

Can You Pay Solicitors' Fees by Credit Card?

Fees yes (often), deposits usually no.

Can You Pay Solicitors' Fees by Credit Card? Property Legal, Risk & Compliance

Updated October 2026 · Fraser Bond

Buying · Legal fees

Paying solicitors by credit card

Feesoften yes
Depositsusually no
Section 75£100–£30k
Surchargesbanned for consumers
In short: Many solicitors accept debit or credit cards for their own fees and disbursements, though some cap card payments. Surcharges for paying by consumer credit or debit card have been banned in the UK since 2018. Purchase money, such as your deposit and completion funds, is almost always paid by bank transfer because of anti-money laundering rules and card limits. Paying fees by credit card can give Section 75 protection on amounts between £100 and £30,000, but clear the balance quickly to avoid interest.

Frequently asked questions

Can I pay my house deposit by credit card?

Usually not; solicitors require bank transfers for purchase funds.

Can solicitors charge a card fee?

Not for consumer cards in the UK.

Buying a home?

Talk to our team or get a free valuation.

Speak to our teamGet a free valuation

Related guides

Next step

You are one message away from an answer.

If you have a question

Send it to us and get a straight answer.

Describe the property and the problem. We will tell you what we would do, what it should cost, and if we are not the right people, who is.

  • Replies the same working day
  • The person who answers is the person who handles it
  • No fee, and no obligation to instruct us
If you are looking for a property

See everything we are instructed on.

Sales and lettings across Prime Central London and the wider UK, with the same team behind every listing.

  • Residential and commercial in one search
  • Filter by borough, budget and size
  • Register once and we will send matches first